Harta site-ului
Ajutor
Secția ocuparea forței de muncă Dubăsari și administrația publică locală un parteneriat de succes în promovarea ocupării forței de muncă
Secția ocuparea forței de muncă Dubăsari și administrația publică locală un parteneriat de succes în promovarea ocupării forței de muncă

Secția ocuparea forței de muncă Dubăsari are menirea să promoveze ocuparea forței de muncă, migrației forței de muncă și asigurării de șomaj. Prin intermediul SOFM Dubăsari, angajatorii, șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au șansa să se informeze despre măsurile de ocupare a forței de muncă.
La data de 24 iulie curent, în scopul familiarizării vizavi de serviciile prestate de subdiviziune, Secția ocuparea forței de muncă Dubăsari, în parteneriat cu Primăria Molovata Nouă, a organizat un seminar informativ. La măsura dată au participat angajații primăriei, asistentul social, asistenți personali, ofițerul de sector, etc, funcționari ce contactează direct cu cetățenii din localitate și vor ajuta la identificarea a noi potențiali beneficiari, precum, tinerii NEET, invalizi, persoane de etnie romă, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care întâmpină inpedimente la angajarea în câmpul muncii.
Seminarul dat a avut drept scop de a mediatiza și informa participanții despre serviciile oferite, pentru a mări numărul persoanelor ce se pot implica direct prin oferirea informațiilor la cerința viitorului beneficiar.
Participanții au fost familiarizați cu privire la serviciile de ocupare a forței de muncă oferite de subdiviziune, precum: formarea profesională prin cursuri de calificare, recalificare, perfecționare, instruirea la locul de muncă în cadrul unității, stagiul profesional, certificarea cunoștințelor și a competențelor dobândite în contexte de educație nonformală și informală, subvenționarea locurilor de muncă, subvenții pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, susținerea proiectelor de inițiativă locală.
La finalul seminarului au fost prezentate istoriile de succes înregistrate de SOFM Dubăsari la implementarea măsurilor de ocupare a forței de muncă.
Tatiana IAȘCIUC, șef Secție ocuparea forței de muncă Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Secția ocuparea forței de muncă Dubăsari și administrația publică locală un parteneriat de succes în promovarea ocupării forței de muncă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta